Elektrostimulatie Behandelingen

Spieren kweken en je lichaam verstevigen zonder inspanning? Het is iets wat velen onder ons aanspreekt! Maar wat heeft elektrostimulatie zoal te bieden? Een kort overzicht…

WAT IS ELEKTROSTIMULATIE?

Concreet is elektrostimulatie een techniek waarbij elektrische impulsen door de spieren gestuurd worden om ze te laten samentrekken. Het apparaat dat hiervoor gebruikt wordt, is voorzien van elektrodes, waarmee korte en gecontroleerde elektrische impulsen door de zenuwvezels rond de spieren gestuurd worden. Het doel? De spieren doen werken om hun prestaties te verbeteren, ze te versterken en het lichaam te verstevigen.

ELEKTROSTIMULATIE, EEN DOELTREFFEND MIDDEL?

Hoewel elektrostimulatie op zich niet volstaat om te vermageren, is het wel zeer efficiënt (als het op de juiste manier toegepast wordt) om het spierstelsel te ontwikkelen en opnieuw vorm te geven. De techniek wordt eveneens gebruikt om bepaalde spieren weer in vorm te brengen en weinig getrainde lichaamsdelen zoals de buik, de dijen en de ellenbogen te verstevigen.

Elektrostimulatie wordt vaak gebruikt door sportievelingen die hun spiermassa willen behouden na een fysieke inspanning. Daarnaast helpt het atleten om zich voor te bereiden op een wedstrijd en bij het stretchen na sportprestaties. Elektrostimulatie is een ideaal hulpmiddel om weer stevige spieren te krijgen. Het is tevens perfect om het gebrek aan training van bepaalde spieren te compenseren, om het recupereren van de spieren na een kwetsuur te bevorderen en om spierpijn of krampen te behandelen.

ENKELE PRAKTISCHE TIPS

Voor een optimaal resultaat, doe je liefst regelmatig aan sport en zorg je voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.